Next Level en Ecorus verlengen samenwerking

Next Level, ontwikkelaar in duurzaam en toekomstbestendig logistiek vastgoed, en Ecorus hebben hun samenwerking met twee jaar verlengd. De strategische samenwerking, die in 2019 begon en destijds resulteerde in het krachtigste zonnedak van Nederland in Venlo, heeft al vijf succesvolle projecten opgeleverd met een totale capaciteit van 25 MWp.

Een gedeelde visie voor duurzaam logistiek vastgoed

Het succes is niet de enige reden dat de samenwerking wordt voortgezet. Beide bedrijven delen dezelfde visie van op de toekomst van logistieke ruimtes. “We zijn beiden toegewijd aan duurzaamheid en innovatie, dat vormt de kern van onze samenwerking,” zegt René Geujen van Next Level. “Bij Next Level streven we ernaar om het ‘Warehouse of the Future‘ te realiseren. Dat betekent dat we niet alleen ruimtes creëren die bijdragen aan het welzijn en maar ook efficiëntie zonne-energieoplossingen ontwikkelen. Ecorus is bij uitstek de partner om dat samen mee te doen.”

Een toekomst van geïntegreerde energieoplossingen

Met de samenwerking verwachten de twee innovatieve bedrijven projecten te ontwikkelen, te bouwen en eventueel te verkopen, die samen zo’n 50 MWp aan zonne-energie opleveren. Next Level en Ecorus kijken daarbij verder dan traditionele zonne-energieprojecten. “De toekomst van energie in de vastgoedsector gaat over het integreren van complete energiesystemen,” vertelt Willem Boekhoven van Ecorus. “Dit partnerschap is een voorbeeld van hoe we samen met Next Level vooroplopen in de energietransitie.”

De samenwerking laat zien dat je waarde kunt toevoegen door vastgoed en duurzame energie tegelijk te ontwikkelen. Waar Next Level werkt aan vastgoedontwikkeling, ontwikkelt Ecorus het zonne-energie systeem als losse entiteit. En dat blijkt een aantrekkelijke propositie voor investeerders.

Sneller profiteren van zonne-energie

Next Level en Ecorus verwachten dat hun gezamenlijke inspanningen zullen leiden tot een significante toename van duurzame energieprojecten binnen de vastgoedsector. “Met dit partnerschap bieden we een snellere ’time to market’ voor zonne-energie centrales en een directe bijdrage aan het lokale ecosysteem, waardoor huurders en hun klanten sneller kunnen profiteren van opgewekte energie,” aldus Willem Boekhoven.Back